Grįžti į pagrindinį turinį

Kokia skanaus Pad Thai paslaptis?

pad thai receptas

Kas buvę Tailande, tikriausiai jau puikiai žino šią gatvės maisto (angl. street food) klasiką – pad thai. Tai ryžių makaronų stir-fry su saldžiarūgščiai umamišku padažu. Šio patiekalo paslaptis – du, mums mažiau įprasti, ingredientai – džiovintos krevetės ir tamarindas.

Kurį laiką, reikalingi ingredientai nebuvo taip lengvai prieinami, tad receptas buvo adaptuojamas naudojant laimo sultis, sojos padažą ir pan., todėl nebūtinai atspindėjo tą skonį. Tačiau laikai keičiasi ir šiuos ingredientus galime pasiūlyti mes.

Labai rekomenduoju išbandyti šią „arti autentikos“ versiją ir paragauti tailandietiškų skonių. Užbėgant už akių, patiekalas tikrai labai lengvai ir greitai paruošiamas.

Trumpai apie paslaptingus ingredientus

Tamarindas – tai egzotinis vaisius, kuris turi malonaus rūgštumo, o labiau prinokęs - saldumo. Dažnai sutinkamas Vietnamo ir Tailando virtuvėse. Tamarindo pasta naudojama sriuboms, padažams bei marinavimui. 

Džiovintos krevetės – umami skonio perliukai. Užtenka vienos krevetės, jog patiekalo skonis nusikeltų į kitą lygį. Jos naudojamos sriuboms, padažams, stir-fry. Taip pat, sumaltos gali būti barstomos ant makaronų ar salotų.

tamarindas ir džiovintos krevetės

Makaronų paslaptis 

Kitas svarbus dalykas – ryžių makaronų paruošimas. Dirbdama vietnamietiškame restorane išmokau ryžių makaronus išmirkyti šaltame vandenyje prieš ruošiant. Seniau, juos virdavau, dėl ko patiekale jie neretai sulipdavo arba net pervirdavo. O jų išmirkymas garantuoja, jog makaronai bus tobulos tekstūros, nes juos tereiks pašildyti sultinyje, ar šiuo atveju kepant.

Receptas

2 porcijoms reikės:

Padažui:

*Tradiciškai yra naudojamas palmių cukrus, tad jei tokį turi, bus dar geriau. ;)

Eiga:

  1. Makaronu užmerkiame šaltame vandenyje 1 valandai.
  2. Susipjaustome šalotus plonomis juostelėmis, susmulkiname česnaką ir susipjaustome svogūno laiškus trumpesnėmis juostelėmis.
  3. Džiovintas krevetes dedame į smulkintuvą ir triname iki miltelių konsistencijos.
  4. Susimaišome visus padažo ingredientus.
  5. Priklausomai su kuo gaminsite, išsikepkite baltymus prieš. Pvz., jei darote su krevetėmis, jas pasikepinkite ir atidėkite į šoną.
  6. Į įkaitintą keptuvę (geriausiai wok, jei turite) pilame maždaug 2 v. š. aliejaus. 
  7. Dedame smulkintas džiovintas krevetes ir pamaišome. Tada, dedame česnaką, šalotus ir kepiname kelias minutes.
  8. Po to, dedame išmirkytus makaronus ir pilame padažą. Viską gerai maišome ir stir-fryinam (kepinam) iki norimos makaronų konsistencijos.
  9. Jei valgote kiaušinius, pastumiame makaronus į šoną ir įmušame kiaušinius. Maišome juos iki kiaušinienės tekstūros ir sumaišome kartu su makaronais. Aš vietoje kiaušinio naudojau tofu lakštus.
  10. Po to, sudedame visus kitus ingredientus: svogūno laiškus, riešutus, keptas krevetes, pupelių daigus ar kitus jūsų pasirinktus ingredientus.
  11. Serviruojame su laimo skiltele.

pad thai receptas 

Recepto inspiracija.

Komentarai

Būk pirmas, kuris pakomentuos!
Visi komentarai, prieš paskelbimą, yra peržiūrimi.

Tavo krepšelis

Tavo krepšelis tuščias.
Grįžti į parduotuvę.
Ačiū, jog su mumis susisiekei! Atsakysime per 24 val. Ačiū, jog prisijungei prie mūsų bendruomenės! Ačiū! Informuosime tave el. paštu, kai tik prekė vėl pasirodys prekyboje. Maksimalus galimas prekės kiekis jau pridėtas Liko tik viena prekė! Liko tik [num_items] prekės!